ایستانیوز:مهدی بیاتمنش، کارشناس بازار سرمایه، اعلام کرد: افزایش مالیات بر ارزش افزوده باعث شده سرمایهگذاران خرد و کلان به سمت صندوقهای طلا متمایل شوند.
مهدی بیات منش، در گفتوگو با سنا، با اشاره به افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده در بازار فیزیکی طلا، گفت: قاعدتا مالیات بر ارزش افزوده باید در ابتدای زنجیره تولید و فقط یکبار دریافت شود؛ مثلاً در مرحله تولید مصنوعات فلزی. این قانون بیشتر در معاملات فیزیکی معنا پیدا میکند و در حوزه سرمایهگذاریهای مالی نظیر صندوقهای طلا، اساساً چنین مالیاتی موضوعیتی ندارد.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه وضع مالیات بر ارزش افزوده بر طلا به کاهش تقاضا برای خرید فیزیکی آن منجر خواهد شد، افزود: یکی از اهداف اجرای این سیاست، کاهش تمایل به خرید فیزیکی طلا و هدایت سرمایهها به سمت ابزارهای مالی مقرونبهصرفهتر، نظیر صندوقهای طلای بورسی بوده است؛ چون سرمایهگذاری در صندوقهای طلا علاوهبر بازده مطلوب، مشمول مالیات بر ارزش افزوده نیز نمیشود.
بیات منش همچنین به آمارهای سرمایهگذاری در بازار طلا، گفت: طبق برخی برآوردها، در سال گذشته حدود ۲۰ میلیون نفر به خرید طلا اقدام کردهاند. البته در زمانهای مختلف میزان تقاضا متفاوت بوده است اما با ابزارهای تحلیلی میتوان روند آن را بهصورت روزانه و حتی منطقهای رصد کرد.
او افزود: بررسیهای اخیر نشان میدهد در روز هفدهم فروردین امسال، تقاضای خرید طلا در کشور به بالاترین میزان خود رسید. استانهایی مانند لرستان، زنجان، همدان، کرمانشاه و آذربایجان شرقی بیشترین میزان جستوجو و علاقه به خرید طلا را از خود نشان دادهاند.
او در پایان با اشاره به چشمانداز جهانی طلا تاکید کرد: در شرایط فعلی اقتصاد جهانی و با توجه به جنگهای تعرفهای و کاهش اعتماد به دلار، طلا بار دیگر بهعنوان دارایی امن مورد توجه قرار گرفته و پیشبینی میشود در سال جاری نیز همچنان ابزارهایی نظیر صندوقهای طلا گزینهای مطمئن برای حفظ ارزش داراییها باشد.