تومان نیوز:بررسی روند معاملات هفته گذشته شمش نقره در بورس کالای ایران نشان میدهد، در هفته گذشته (از ۶ تا ۱۱ اردیبهشت ماه) ۲۷۶ کیلوگرم شمش نقره در قالب گواهی سپرده و قرارداد آتی در بورس کالا معامله شد. مجموع ارزش این معاملات ۲۵ میلیارد تومان برآورد میشود. هر اونس نقره نیز در بازارهای جهانی افت نزدیک به ۴ درصدی را تجربه کرد.
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews) ، از ۲۰ آذرماه سال گذشته، که مبادلات نقره در بورس کالا آغاز شده، تاکنون، در مجموع ۱۷ هزار ۰۵۲ کیلوگرم شمش نقره در قالب گواهی سپرده و قرارداد آتی به ارزش بیش از ۱۶۵۳۳ میلیارد تومان معامله شده است.
در هفته گذشته روند قیمت گواهی شمش نقره نسبت به روزهای پیشین آن صعودی بود. اما روند ارزش معاملات گواهی شمش نقره کاهش یافته است.
روند نزولی ارزش معاملات در طول هفته ادامه یافت و در آخرین روز هفته با افتی شدید به ۷۸۱ میلیون تومان رسید.
افت ۳.۹۹ درصدی نقره در هفته گذشته
قیمت نقره در بازار جهانی طی هفته گذشته با افت ۳.۹۹ درصدی مواجه شد و در معاملات پایانی به محدوده ۳۲ دلار در هر اونس رسید؛ روندی که چهارمین کاهش متوالی روزانه را نیز ثبت کرد.
این کاهش، ناشی از عوامل مختلفی در سطح جهانی است که هم تقاضای سرمایهای و هم تقاضای صنعتی نقره را تحتتأثیر قرار دادهاند.
کاهش تقاضا برای داراییهای امن
یکی از مهمترین عوامل فشار بر قیمت نقره در هفته گذشته، کاهش ریسکهای ژئوپلیتیک و تجاری بود. با فروکش کردن تنشهای تجاری، بهویژه پس از اظهارات مثبت دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده درباره احتمال توافقات تجاری با هند، ژاپن و کره جنوبی و نیز ابراز امیدواری درباره رسیدن به توافق با چین، بازارها از حالت تدافعی خارج شدند. در نتیجه، تقاضا برای داراییهای امن مانند نقره کاهش یافت.
نگرانی از افت تقاضای صنعتی
نقره علاوه بر نقش سنتیاش بهعنوان دارایی امن، بخش بزرگی از کاربرد خود را در صنایع الکترونیک، انرژی و تولیدات صنعتی دارد.
اما دادههای اقتصادی منتشرشده در هفته گذشته نگرانیها در مورد رکود تقاضای صنعتی را تقویت کردند: اقتصاد آمریکا در سهماه نخست سال بهطور غیرمنتظرهای با رشد منفی ۰.۳ درصدی مواجه شد؛ این اولین بار در ۳ سال گذشته است که بزرگترین اقتصاد جهان دچار رشد منفی میشود.
همچنین در چین نیز شاخص مدیران خرید (PMI) بخش تولید، که توسط اداره ملی آمار منتشر میشود، به پایینترین سطح در ۱۶ ماه گذشته سقوط کرد. بهویژه، سفارشهای صادراتی چین بیشترین افت را از سال ۲۰۲۲ تاکنون تجربه کردند.
این ۲ عامل، چشمانداز تقاضای صنعتی نقره را تضعیف کرده و بر قیمتها فشار وارد کردهاند.
افت ۳.۹۹ درصدی نقره در هفته گذشته نتیجه همزمان کاهش جذابیت بهعنوان پناهگاه امن و کاهش تقاضای صنعتی بود.
در شرایطی که بازارهای جهانی نشانههایی از بهبود روابط تجاری نشان میدهند، دادههای اقتصادی ضعیف، بهویژه از سوی ایالات متحده و چین، میتوانند در ادامه روند قیمت نقره نقش کلیدی ایفا کنند.
سرمایهگذاران اکنون با دقت بیشتری تحولات اقتصادی و مذاکرات تجاری را رصد میکنند تا جهت بعدی بازار را ارزیابی کنند.
اطلاعات پایه
دارایی پایه هر گواهی سپرده کالایی معادل یک گرم از شمش نقره یک کیلوگرمی با عیار معاملاتی ۹۹۹.۹ (قسمت در هزار) بوده و شمشهای تولیدی داخلی و وارداتی توسط متقاضیان مورد تایید بورس، قابل تحویل به انبار هستند.
همچنین، اندازه هر قرارداد آتی نقره ۱۰ گواهی سپرده شمش نقره (معادل ۱۰ گرم نقره) بوده و حد نوسان قیمت روزانه حداکثر تا مثبت و منفی ۵ درصد با توجه به قیمت تسویه روزانه روز معاملاتی قبل است.