تومان نیوز:آمارهای گردآوری شده از سوی S&P Global نشان میدهد، در میان طبقه داراییهای مختلف، بازارهای سهام بهترین بازده را داشته است.
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(TOOMANNEWS)، بررسی بازارهای مالی جهان در سال ۲۰۲۳ نشان میدهد، بازارهای سهام در مقایسه با کامودیتیها و مسکن، عملکرد بهتری را به ثبت رسانده اند.
بر اساس آمارهای گردآوری شده از سوی S&P Global، در میان طبقه داراییهای مختلف، بازارهای سهام بهترین بازده را کسب کردهاند که در این میان، شاخص «نیکی ۲۲۵» بورس ژاپن با رشد بیش از ۳۰ درصدی تا پایان سال ۲۰۲۳ بهترین عملکرد را ثبت کرد. عملکرد مالی مثبت شرکتهای ژاپنی، ین ضعیف (که به جذب سرمایهگذاران خارجی منجر شد) و مجموعهای از بازخرید سهام موجب شد تا در می ۲۰۲۳ شاخص نیکی ۲۲۵ به بالاترین رقم در ۳۰ گذشته دست یابد.
بازار سهام ژاپن
در همین حال، ژاپن همچنین از مشکلات اقتصادی چین هم سود برد. بحران بخش املاک و مسکن چین تاثیری دومینووار بر دیگر بخشهای این اقتصاد ۱۹ تریلیون دلاری داشته است. بر این اساس، سرمایهگذارانی که به دنبال جبران زیان در بیرون از مرزهای چین بودند، لازم نبود راه دوری بروند، بازار سهام ژاپن در همان حوالی بود. افت بازار مسکن چین در حالی است که شاخص مسکن آمریکا توانست بازده ۷.۸ درصدی را ثبت کند.
موانع مسیر جهش نیکی
البته مسیر جهش نیکی ۲۲۵ با موانعی هم روبهرو است؛ ممکن است قدرت گرفتن ین (که از ماه نوامبر آغاز شده است)، ضعف تقاضای مصرفکنندگان ژاپنی و احتمال کاهش نرخهای بهره در جهان موجب شود تا پولها جذب بازارهای سهام دیگر شوند.
رتبه دوم بهترین بازدهی
این گزارش میافزاید، رتبه دوم بهترین بازدهی در سال ۲۰۲۳ به شاخص S&P ۵۰۰ (شرکتهایی با بیش از ۱۰ میلیارد دلار ارزش بازار) تعلق گرفت. این شاخص بیش از ۲۴ درصد رشد داشت.
همچنین شاخص استوکس ۵۰ اروپا با بیش از ۱۷ درصد در رتبه سوم و شاخص S&P ۶۰۰ (شرکتهایی با ارزش بازار بین ۲۵۰ میلیون تا ۲ میلیارد دلار) در رتبه چهارم جای گرفت. شاخص بورس کانادا هم ۸.۱ درصد رشد کرد و شاخص MSCI EEM (بازارهای سهام نوظهور) نیز بازده ۷.۱ درصدی را ثبت کرد. همچنین بازار اوراق بدهی آمریکا بازده مثبت ۵.۸ درصدی را کسب کرد.
سهم طلا از بازدهیها
افزون بر این، طلا تنها کامودیتی بود که با رشد ۱۳.۱ درصدی بهترین بازدهی را کسب کرد. با این حال، شاخص S&P GSCI (شاخص کل کامودیتیها) بیش از ۱۲ درصد افت کرد که نشان میدهد، بازار کامودیتی سال بدی را تجربه کرد. نفت خام نیز از جمله کامودیتیهایی بود که با ثبت بازده منفی ۱۱.۵ درصدی، سال بدی را پشت سر گذاشت. بورس چین هم با افت ۱۲.۵ درصدی، بدترین بازدهی را در میان بازارهای مختلف ثبت کرد.
نمودار زیر، بازده بازارهای مختلف در سال ۲۰۲۳ را نشان میدهد.