تومان نیوز:رامین ملماسی، مدیرعامل کارگزاری بانک صنعت و معدن، با اشاره به وضعیت این روزهای بازار سرمایه، با مثبت ارزیابی کردن اقدامات اخیر سازمان بورس، افزود: اقدامات حمایتی انجامشده طی روزهای اخیر میتواند نقش مؤثری در بازگرداندن اعتماد عمومی ایفا کند و آرامش نسبی را به فضای بازار بازگرداند.
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews)،مدیرعامل کارگزاری بانک صنعت و معدن، در گفتوگو با سنا، بر لزوم تحلیل دقیق شرایط و آسیبشناسی عوامل اثرگذار تأکید کرد و گفت: مجموعهای از عوامل بیرونی و فضای ذهنی حاکم بر بازار باعث شده بخشی از سرمایهگذاران برای مدیریت شرایط، به فروش داراییهای خود حتی با زیان روی بیاورند.
رامین ملماسی، ادامه داد: اگرچه حمایتهای سازمان بورس مفید و قابل دفاع است، اما حجم منابع موجود و ابزارهای فعلی شاید پاسخگوی تمام نیازهای بازار نباشد. لازم است نگاه گستردهتر و حمایتهای فراگیرتری در نظر گرفته شود تا بتوانیم زمینه لازم برای ثبات و پایداری بازار سرمایه را فراهم کنیم.
آثار انتشار اوراق تبعی صندوق های توسعه و تثبیت
او با اشاره به برنامههای اخیر حمایتی نظیر انتشار ۳۵ هزار میلیارد تومان اوراق شامل ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق عادی توسط صندوق تثبیت بازار و ۱۵ هزار میلیارد تومان اوراق تبعی بیمهای توسط صندوق توسعه بازار، گفت: این اقدامات از دو مسیر میتوانند بر بازار اثر بگذارند؛ اول، تزریق مستقیم نقدینگی از محل خرید اوراق توسط بانکها و نهادهای مالی که به افزایش توان خرید بازیگران حقوقی منجر میشود و دوم، کاهش فشار فروش از سوی سهامداران با ایجاد حس امنیت روانی نسبت به آینده قیمت سهام، بهویژه از طریق اوراق تبعی که نوعی بیمه برای سهمها محسوب میشود.
مدیرعامل کارگزاری بانک صنعتومعدن ادمه داد: انتظار میرود بخشی از این منابع در قالب سفارشهای خرید (Buy Orders) وارد سامانه معاملات شده و عمق تقاضا را افزایش دهد. همزمان، با کاهش ترس از افت بیشتر، سمت عرضه نیز تا حدی کنترل خواهد شد. این اتفاق میتواند موجب تعادل بهتر در تابلوی معاملات، کاهش صفهای فروش، و بازیابی آرام بازار در کوتاهمدت شود.
الزامات اثرگذاری در بلندمدت
ملماسی توضیح داد: البته باید توجه داشت که اثر این منابع، اگرچه در کوتاهمدت میتواند مثبت باشد، اما تداوم آن نیازمند اطمینان سیاسی و پایداری سیاستهای اقتصادی است، وگرنه تنها به عنوان یک مُسکن موقتی عمل خواهد کرد.
مدیرعامل کارگزاری بانک صنعت و معدن همچنین به اهمیت تحولات سیاسی کشور و تأثیر مستقیم آن بر روند بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: شرایط آینده بهشدت متأثر از اتفاقات سیاسی و مذاکراتی است که در جریان است و این موضوع میتواند جهت حرکت بازار را تغییر دهد؛ چه در مسیر بهبود و چه در جهت سختتر شدن شرایط. از همینرو، ضروری است که نهاد ناظر برای هر دو سناریوی ممکن، برنامهریزی دقیق و آمادگی کامل داشته باشد.
نشانهای از عزم جدی برای عبور از چالشها
او با قدردانی از تلاشهای کارشناسان، مدیران و مشاوران فعال در بازار سرمایه اضافه کرد: طراحی بستههای حمایتی که با همفکری و هماهنگی صورت گرفته، نشانهای از عزم جدی برای عبور از چالشها و بازگرداندن تعادل به بازار است. اما از این نقطه به بعد، نیاز به برنامههای دقیقتر، هماهنگتر و منسجمتری داریم که بتواند پاسخگوی نیازهای چند هفته و چند ماه آینده باشد.
ملماسی در پایان، ضمن قدردانی از صبوری و همراهی سرمایهگذاران تأکید کرد: شرایط امروز بازار سرمایه، با همه چالشهایی که دارد، قابل مدیریت است و با افزایش سطح آرامش، اعتمادسازی و اقدامات هدفمند میتوانیم دوباره بازار سهام را به جایگاه واقعی خود بازگردانیم؛ بازاری که همچنان ظرفیت بالایی برای جذب سرمایههای خرد و کلان دارد و میتواند یکی از موتورهای محرک اقتصاد کشور باقی بماند.