• درباره ما
  • تماس باما
  • rss
چهارشنبه, ۱۲ آذر, ۱۴۰۴
  • صفحه اصلی
    • مشروح خبر
    • بازار سرمایه
    • کریپتو
    • بازارپول
    • بازار بیمه
    • اقتصادکلان
    • صنعت وبازرگانی
    • تومان پلاس
    • نگاه روز
  • مدیریت سبز
  • تومان پلاس
  • چند رسانه ای
  • یادداشت و مقالات
  • مدیران ایرانی
  • چهارگوشه ایران
  • زنان سرزمینم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
    • مشروح خبر
    • بازار سرمایه
    • کریپتو
    • بازارپول
    • بازار بیمه
    • اقتصادکلان
    • صنعت وبازرگانی
    • تومان پلاس
    • نگاه روز
  • مدیریت سبز
  • تومان پلاس
  • چند رسانه ای
  • یادداشت و مقالات
  • مدیران ایرانی
  • چهارگوشه ایران
  • زنان سرزمینم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
تومان نیوز
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

تورم بی‌وقفه؛ چالش اصلی خانواده‌ها در جنگ نابرابر با هزینه‌ها

۱۲ آذر ۱۴۰۴
در مشروح خبر
اشتراک گذاریاشتراک گذاریاشتراک گذاریاشتراک گذاری

تومان نیوز:سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران تاکید کرد: تورم مزمن و جهش‌های روزانه قیمت‌ها، امروز به یکی از جدی‌ترین مسائل زندگی مردم و همچنین تهدیدهای امنیت اجتماعی بدل شده است.

به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews)، سید مرتضی محمودی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در نطق میان دستور خود در جریان جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۱۲ آذر) مجلس، بیان کرد: در نطق امروز تلاش می‌کنم تصویری روشن، واقع نگر و مبتنی بر شواهد از برخی میدان‌های اساسی اقتصاد و حکمرانی کشور ارائه کنم؛ مسائلی که غفلت از آنها هزینه ای سنگین بر زندگی مردم تحمیل کرده و توجه به آن‌ها می‌تواند بار معیشتی و نهادی کشور را به صورت محسوس کاهش دهد.
وی با بیان اینکه سخن امروز نه بر مدار کلی گویی، بلکه بر پایه اقدامات قابل سنجش و قابل اجراست، اظهار کرد: اقداماتی که در توان همین دوره مدیریتی کشور است و در چند محور اصلی تقدیم می‌گردد، محور نخست تورم و فشار طاقت فرسا اقتصادی بر مردم؛ تورم مزمن و جهش‌های روزانه قیمت‌ها، امروز به یکی از جدی‌ترین مسائل زندگی مردم و همچنین تهدیدهای امنیت اجتماعی بدل شده است.

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با اشاره به تبعات رشد تورم در جامعه، تصریح کرد: سفره خانواده‌ها کوچک شده طبقه متوسط آسیب پذیرتر از و اقشار ضعیف در معرض کاهش قدرت خرید قرار گرفتند، در کنار این باید با صدای بلند هشدار دهم؛ که بنگاه‌های کوچک و خُرد که ستون اشتغال محلی و معیشت میلیون‌ها نفر است، زیر بار تورم بی ثباتی قیمت‌ها و نوسان‌های ناگهانی نهاده‌ها عملاً در حال له شدن هستند؛ چنین شرایطی دیگر مسئله اقتصادی نیست، بلکه هشدار آشکار نسبت به ثبات اجتماعی است. به واقع ریشه اصلی این موضوع ناترازی‌های گسترده مالی و بودجه ای است که بدون اصلاحات آن هر اقدام دیگری کوتاه اثر و شکننده خواهد بود.

وی با بیان اینکه نقش مخرب بانک‌ها به ویژه بانک‌های خصوصی و شرکت‌های دولتی و بسترهای رانتی در فضای پولی و مالی کشور در این مقوله بسیار روشن است، افزود: برای مهار این بحران لازم است موارد زیر اتفاق بیفتد؛ تعیین سقف بدهی دولت و ارائه گزارش فصلی وضعیت مالی به مجلس به صورت علنی و قابل نظارت؛ باز تنظیم مسیر انضباط مالی به جای دستورهای مقطعی و غیر کارشناسی؛ ورود قدرتمند هماهنگ و فوری دولت برای مهار گرانی و تثبیت قیمت‌ها به ویژه در کالاهای اساسی که ستون زندگی اقشار متوسط و ضعیف در کشور هستند.

وی با تاکید بر اینکه محور دوم باز طراحی سیاست خارجی بر پایه منافع اقتصادی و اتصال پذیری منطقه‌ای است، افزود: سیاست خارجی امروز باید افزون بر جنبه‌های سیاسی و امنیتی به صورت جدی حامل پیامدهای اقتصادی باشد، کشورهایی که شبکه‌های حمل و نقل، تجارت و انرژی خود را در چارچوب اتصال پذیری منطقه ای تعریف می‌کنند، هم ثبات پول ملی خود را تقویت می‌کنند و هم ظرفیت نفوذ اقتصادی خود را افزایش می‌دهند؛ همه می‌دانیم این مسیر برای ایران فرصت‌ساز و کم هزینه است.

سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران خاطر نشان کرد: در این چارچوب ضروری است؛ نخست تشکیل ستاد ملی کریدورهای منطقه‌ای با اختیارات فرابخشی و پاسخگویی شفاف و دوم، تدوین نقشه ریسک تجاری منطقه بنگاه‌ها و فعالان اقتصادی را برای مردم مشخص کنیم که چه افرادی در پشت صحنه ایجاد موانع برای تکمیل کریدورهای راهبردی کشور هستند.
سیاست‌های اقتصادی چه زمانی تضمین می‌شود؟

وی با بیان اینکه حجم گسترده ساختارهای دولت و پراکندگی ماموریت‌ها باعث شده زمان مدیران صرف جزئیات اداری شود و نه سیاست گذاری، تصریح کرد: نبود شاخص‌های شفاف نیز پاسخگویی را تضعیف کرده است، حکمرانی کارآمد نیازمند تمرکز پاسخگویی و ارزیابی دوره‌ای‌ است، لذا پیشنهاد می‌کنم؛ استقرار دوره سه ساله ارزیابی محور برای مدیران ارشد با انتشار عمومی نتایج صورت بگیرد. دوم اینکه، ایجاد دفتر پایش تصمیمات پرهزینه برای ارزیابی پیامدهای ۱۰ ساله اقتصادی مهم هرسال ضروری است، صد البته بخشی از حکمرانی دستگاه‌های کشور تحت تاثیر روابط سیاسی، فامیلی و تعارفات قبیله‌ای انجام می‌پذیرد، باید برای کوتاه کردن دسته فرصت‌طلبان و موریانه صفتانی که امید و مردم را به تدریج می‌خورند و نابود می‌کنند، کاری کرد.

محمودی با تاکید بر اینکه عدالت در زمانه ما بیش از هر چیز به معنای امکان برابر برای رشد و تکامل است، افزود: فرصت‌های برابر در آموزش، مهارت، اشتغال و زیرساخت‌های خدماتی، اثرگذارتر از هرگونه توزیع مالی موقت مثل یارانه‌هاست، اگرچه آن هم لازم است؛ عدالت در فرصت‌ها است، نه شعاری سیاسی، بلکه راهبردی پایدار برای کاهش شکاف‌های اجتماعی و افزایش سرمایه‌های اجتماعی نظام است.

وی با بیان اینکه آفت عدالت فرصت‌ها، ویژه خواری نور چشمی‌ها، آقازاده‌ها است، گفت: عدم برخورد با کسانی است که از جیب مردم ثروت اندوختند و امروز برای همین مردم ژست اشرافیت می‌گیرند و خود را ژن برتر می‌نامند، البته به حساب مفسدین و رانت خواران بزرگ اقتصادی همچون صاحبان بانک‌های ورشکسته ای آینده و ابر بدهکاران بانکی و رانت خواران باید جداگانه رسید.

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها تاکید کرد: در این چهارچوب پیشنهاد می‌شود؛ نخست اجرای بسته فرصت برابر مانند اینترنت مدارس، اعتبار مهارت و تسهیلات خُرد، در چند استان محروم، دوم، انتقال تدریجی یارانه‌های پنهان به اعتبار فرصت و انتشار منظم شاخص عدالت فرصت در کشور اجرا شود.

وی افزود: گسیختگی سیاست صنعتی و پیامدهای آن است که؛ تولید کننده ایرانی میان سه سیاست متعارض ارضی، صنعتی و تجاری گرفتار شده و دائماً در سرگردانی و رفت و برگشت است، این آشفتگی ثبات تصمیم گیری سرمایه گذاران و تولیدکنندگان عزیز این مملکت را از بین می‌برد و سرمایه را به گونه ای دور می‌کند، کشور نیازمند یک سند واحد و معتبر برای جهت دهی صنعتی و تولید در کشور است، برای تحقق این امر نخست باید سند ملی جهت دهی صنعتی با تعیین ۱۰ رشته فعالیت اولویت‌دار نهایی شود، دوم آنکه؛ بودجه ۵ ساله تولید در همان رشته‌ها متمرکز گردد، خلاصه باید حکمرانی درست در سند به داد تولید و تولید کننده ایرانی برسد که ایران ما سرزمین فرصت‌ها و ظرفیت‌های بی‌نظیر صنعتی است.
محمودی با تاکید بر اینکه پایداری سیاست‌های اقتصادی زمانی تضمین می‌شود که عدالت و کارآمدی در کنار هم مورد ملاحظه قرار بگیرند، گفت: بسیاری از سیاست‌های اقتصادی بدون ارزیابی آثارشان بر اقشار محروم و ضعیف اتخاذ می‌شوند، نخست اینکه برای جبران این خلأ لازم است؛ مرکز ملی ارزیابی عدالت اقتصادی تاسیس کنیم، دوم اینکه، هیچ سیاست اثرگذار بدون ارزیابی عدالت سنجی به مرحله اجرا نرسد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: بسیاری از نهادهای اقتصادی با ساختار و ابزارهای قدیمی و غیر منطبق با اقتصاد دیجیتال و تبادلات الکترونیک اداره می‌شود، این کهنگی، سرعت اصلاحات را کاهش و هزینه‌ها را افزایش داده است، در حالی که بسیاری از مشکلات اقتصادی درآمدی و کسری بودجه با تکیه بر اصلاحات فناورانه در تعاملات اقتصادی و اجرای سیاست‌هایی چون صورتحساب‌های الکترونیکی، پایانه‌های فروشگاهی و غیره برطرف خواهند شد، در این راستا پیشنهاد می‌کنم؛ به صورت قانونی باز طراحی ماموریت‌ها در دستور کار قرار گیرد. بار سنگین آیین نامه و مکاتبات و جلسات متعدد و بی‌خاصیت مدیران ما را معطل کرده است، باید سازوکاری برای روان‌سازی تصمیمات در وزارتخانه‌ها ایجاد شود و برای آن فکری بیندیشیم.

وی در پایان ضمن تشکر از سید روح الله موسوی نمانیده مردم لردگان در مجلس، بیان کرد: تشکر می کنم، که جان فرزندش فدا شد اما ثابت کرد که مجلس مردان مردی در خود دارد و بسیاری از اتهامات را از نمایندگان و مسئولین کشور دور کرد، خدا رحمت کند و تسلیت می‌گویم به تو ای نماینده فساد ستیز و پاک، امیدوارم که الگویی برای همه مسئولین کشور باشد. چنین نمایندگانی و چنین مردانی که در عرصه سیاست گذاری و کارگزاری نظام می‌درخشند؛ در پایان امید می‌دهم که کشور به سوی قله‌ها می‌رود؛ با ظهور جوانان، مدیران فساد ستیز و کسانی که جان و آبروی خود را در مقابل رانت خواران و زیاده خواهان می‌دهند.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط

سقوط سنگین قیمت طلا؛ منتظر صعود دوباره باشیم؟
بازارپول

افت طلا و سکه در ۱۲ آذر؛ تقاضای بالا مانع ریزش عمیق شد

پیش بینی جدید از قیمت بیت کوین
مشروح خبر

پیش بینی جدید از قیمت بیت کوین

قیمت طلا در مدار صعود؛ اونس در یک قدمی ثبت رکورد جدید
بازارپول

رکوردشکنی طلا و سکه در ۱۱ آذر؛ جهش دلار بازار را منفجر کرد

نرخ تورم دی‌ماه ۱۴۰۳ چند درصد شد؟ + جزئیات و جدول
مشروح خبر

پایان سکوت تورمی بانک مرکزی

ریشه ناترازی بانک‌ها در بنگاهداری است
مشروح خبر

بانک‌ها پشت نهضت ملی مسکن را خالی کردند؛ عدم تحقق ۷۳٪ تعهدات

بیت‌کوین
کریپتو

ریزش سنگین بیت‌کوین؛ خطر سقوط تا ۴۸ هزار دلار؟

پست‌ بعدی
پرداخت خسارت درمان البرز در کمتر از سه دقیقه

پرداخت خسارت درمان البرز در کمتر از سه دقیقه

ساعت آغاز و پایان حراج سکه طلا امروز(۵ شهریور)+سهمیه خرید

آغاز ثبت سفارش برای حراج سکه‌های بانک مرکزی از ساعت ۱۲ امروز

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • پرطرفدار
  • دیدگاه‌ها
  • اخیرا
علی صیاد زاده رسما مدیرعامل بیمه معلم شد

علی صیاد زاده رسما مدیرعامل بیمه معلم شد

نیما نورالهی مدیرعامل بیمه اتکایی ایران معین شد

نیما نورالهی مدیرعامل بیمه اتکایی ایران معین شد

بانک رفاه کارگران ۱۲ شهریورماه به مجمع می نشیند

بانک رفاه کارگران ۱۲ شهریورماه به مجمع می نشیند

قیمت، مشخصات و مزایای تاکسی برقی آیون در ناوگان تهران

قیمت، مشخصات و مزایای تاکسی برقی آیون در ناوگان تهران

ارتباط رشد تورم و کاهش نقدینگی!

ارتباط رشد تورم و کاهش نقدینگی!

خودتحریمی به دلیل نپذیرفتن FATF

خودتحریمی به دلیل نپذیرفتن FATF

کشف اختلاس2.9همتی دربانک‌های دولتی

کشف اختلاس2.9همتی دربانک‌های دولتی

سودآورترین نقاط خروج از بازار رمزارزها

سودآورترین نقاط خروج از بازار رمزارزها

نرخ معاملات ارز گردشگران خارجی ابلاغ شد

نرخ معاملات ارز گردشگران خارجی ابلاغ شد

خرید مطمئن چانگان برقی شرکت سایپا با حساب وکالتی بانک صادرات ایران

خرید مطمئن چانگان برقی شرکت سایپا با حساب وکالتی بانک صادرات ایران

ساعت آغاز و پایان حراج سکه طلا امروز(۵ شهریور)+سهمیه خرید

آغاز ثبت سفارش برای حراج سکه‌های بانک مرکزی از ساعت ۱۲ امروز

پرداخت خسارت درمان البرز در کمتر از سه دقیقه

پرداخت خسارت درمان البرز در کمتر از سه دقیقه

https://t.me/toomannews_ir https://t.me/toomannews_ir https://t.me/toomannews_ir

برچسب‌ها

اسلاید شو مشروح خبر پلاس

دسته بندی ها

  • اقتصادکلان
  • بازار بیمه
  • بازار سرمایه
  • بازارپول
  • تومان پلاس
  • چند رسانه ای
  • چهارگوشه ایران
  • دسته‌بندی نشده
  • زنان سرزمینم
  • صنعت وبازرگانی
  • کریپتو
  • مدیران ایرانی
  • مدیریت سبز
  • مشروح خبر
  • نگاه روز
  • یادداشت و مقالات

برچسب‌ها

اسلاید شو مشروح خبر پلاس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • درباره ما
  • تماس باما
  • rss

© 2023 طراحی و سئو ایتوکس -کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری تومان نیوز محفوظ می باشد.

  • تومان نیوز
    • مشروح خبر
    • بازار سرمایه
    • کریپتو
    • زنان سرزمینم
    • بازارپول
    • نگاه روز
    • تومان پلاس
    • مدیریت سبز
    • مدیران ایرانی
    • یادداشت و مقالات
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

© 2023 طراحی و سئو ایتوکس -کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به پایگاه خبری تومان نیوز محفوظ می باشد.

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم

افزودن لیست پخش جدید