تومان نیوز: بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری، روز جمعه با ۱.۶ درصد کاهش به ۳۱۸۸ دلار و ۲۵ سنت رسید. در بازار معاملات آتی آمریکا نیز هر اونس طلا با ۱.۲ درصد افت، در سطح ۳۱۸۷ دلار و ۲۰ سنت بسته شد. این کاهش چشمگیر در ادامه افت هفتگی ۴.۱ درصدی قیمت طلا رخ داد.
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews)، طلا که در ماه گذشته میلادی و همزمان با اوجگیری تنشهای تجاری میان آمریکا و چین، تا رکورد تاریخی ۳۵۰۰ دلار و پنج سنت نیز پیش رفته بود، اکنون با موجی از فروش از سوی معاملهگران مواجه شده است. دلیل اصلی این عقبنشینی، کاهش نااطمینانیهای ژئوپلیتیکی و افزایش ریسکپذیری در بازارهای جهانی عنوان میشود.
«جیم وایکوف»، تحلیلگر ارشد در شرکت کیتکو متالز در این باره میگوید: «فروکش کردن جنگ تجاری میان آمریکا و چین، فضای بازار را آرامتر کرده و باعث افزایش تمایل به ریسک شده است. در نتیجه، شاهد یک اصلاح جدی در بازار طلا و آغاز موج فروش گسترده بودهایم.»
ایالات متحده و چین در هفته گذشته توافق کردند یک آتشبس ۹۰ روزه تجاری را اجرا کنند. بر اساس این توافق، آمریکا تعرفههای گمرکی بر محمولههای کوچکتر از چین را کاهش داده و در مقابل، پکن نیز برخی امتیازات تجاری را پذیرفته است. این روند به کاهش تنشها و ایجاد فضای مثبت در بازارهای جهانی کمک کرده است.
سه شاخص اصلی بورس والاستریت نیز طی این هفته رشد کردند؛ موضوعی که نشان از بازگشت آرامش و افزایش ریسکپذیری در میان سرمایهگذاران دارد.
طلا به عنوان یک دارایی امن (Safe Haven) معمولاً در شرایط آشفتگی اقتصادی و سیاسی رشد میکند. اما با کاهش این تنشها، از جذابیت آن کاسته شده است. با این حال، برخی تحلیلگران معتقدند اگر روند کاهش نرخ بهره در آمریکا ادامه یابد، ممکن است طلا دوباره در موقعیت صعودی قرار بگیرد.
طبق گزارش رویترز، دادههای اقتصادی اخیر از کاهش تورم و ضعیفتر شدن رشد اقتصادی آمریکا خبر میدهند. این وضعیت، انتظارات برای کاهش دوباره نرخ بهره توسط فدرال رزرو را تقویت کرده است. تحلیلگران پیشبینی میکنند از ماه سپتامبر، بانک مرکزی آمریکا دستکم دو نوبت نرخ بهره را کاهش دهد؛ رخدادی که میتواند به نفع قیمت طلا باشد.
در بازار سایر فلزات ارزشمند نیز روندی مشابه دیده میشود:
-
نقره: قیمت هر اونس نقره با ۱.۴ درصد افت به ۳۲ دلار و ۲۲ سنت رسید و در هفته گذشته بیش از ۱ درصد کاهش یافت.
-
پلاتین: بهای هر اونس پلاتین با ۰.۶ درصد کاهش به ۹۸۴ دلار و ۱۰ سنت رسید.
-
پالادیوم: هر اونس پالادیوم با ۱.۲ درصد افت، به ۹۵۶ دلار و ۷۲ سنت رسید.
وایکوف معتقد است اگر طلا بتواند مجدد وارد روند صعودی شود، نقره و سایر فلزات گرانبها نیز از این جریان منتفع خواهند شد.
جمعبندی:
در حالی که بازار طلا پس از یک دوره رکوردشکن به سمت اصلاح قیمتی حرکت کرده، تحولات ژئوپلیتیکی و تصمیمات بانکهای مرکزی بزرگ جهان در ماههای آینده نقش کلیدی در تعیین روند آتی بازار فلزات ایفا خواهند کرد. آیا طلا دوباره به اوج بازمیگردد؟ پاسخ این سوال در گروی سیاستهای تجاری، نرخ بهره و میزان بازگشت ریسک به بازارهای جهانی است.