ایستانیوز: سرمایه ثبتی صندوق ضمانت صادرات ایران در حال حاضر ۲۴۷ میلیون دلار است اما درخواست ما افزایش سرمایه صندوق به یک میلیارد دلار است.
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews)، افشار فتحالهی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران امروز در نشست خبری اظهار کرد: صادرات موتور متحرک اقتصاد هر کشوری است و اگر صادرات مناسب داشته باشیم به توسعه اشتغال و تولیدِ رقابتی و ارزآوری کمک میکند. اگر در بازارهای جهانی حضور یابیم مجبور به رعایت استانداردهای جهانی میشویم که در نتیجه کیفیت کالاها افزایش مییابد.
افشار فتح اللهی در ادامه سخنانش گفت: در راستای تحقق شعار سال و حمایت از تولید صادرات محور، برنامههای ویژهای برای تقویت سرمایهگذاریهای منجر به صادرات در صندوق ضمانت صادرات تدوین شده است.مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات بیان داشت: بنابراین، تفاهمنامهای مشترک میان صندوق ضمانت صادرات ایران، معاونت صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، و بانک صنعت و معدن منعقد شده که در آن وظایف هر یک از این نهادها برای حمایت از سرمایهگذاریهای جدید مشخص شده است.
وی افزود: بر اساس این تفاهمنامه، وزارت صمت مسئول اولویتبندی طرحهای سرمایهگذاری جدید شده، تأمین مالی پروژهها بر عهده بانک صنعت و معدن خواهد بود، و صندوق ضمانت صادرات نیز مسئول صدور ضمانتنامهها و ارائه پوششهای بیمهای مورد نیاز سرمایهگذاران خواهد بود. به این ترتیب، تمامی طرحهای تولیدی جدید که منجر به صادرات شوند، تحت پوشش حمایتی صندوق قرار خواهند گرفت.
افشار فتح اللهی بیان داشت: همچنین بهمنظور جذب سرمایهگذاری ایرانیان خارج از کشور، توافقی میان صندوق ضمانت صادرات و صندوق توسعه ملی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه با صندوق توسعه ملی تفاهی برای سرمایهگذاریهای ایرانیانی که در خارج از کشور میخواهند پروژههایی را اجرا کنند داشته ایم بر این اساس بنابراین هر سرمایهگذاری که منجر به صادرات کالا در کشورهای هدف صادراتی شود را تامین مالی این پروژهها را صندوق توسعه ملی تا سقف یک میلیارد دلار پذیرفته است و پشتیبانی و صدور ضمانت های مورد نیاز و حتی بیمههای سرمایهگذاری آن را در کشورهای هدف صندوق ضمانت صادرات پذیرفته است. حتی بخشی از بیمه نامههای، بیمههای سرمایهگذاریهایهاست که ایرانیان خارج از کشور انجام میدهند.
فتح الهی به ویژگیهای صندوق ضمانت صادرات اشاره کرد و افزود: محور اصلی خدمات صندوق، اعتبارسنجی خریداران کالاهای ایرانی در خارج از کشور است. این مسئله به شناخت بهتر خریدار خارجی و کاهش ریسک صادرات کمک میکند.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات افزود: بیمه محور بعدی خدمات صندوق است؛ به عنوان نمونه اگر صادرکنندهای کالایی را صادر کرد و بنا به ریسکهای سیاسی و اقتصادی نتواند پول خود را از خریدار بگیرد صندوق ریسک را پوشش میدهد و خسارت را میپردازد.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ادامه داد: بخش سوم خدمات صندوق هم مربوط به صدور ضمانتنامه در حوزههای مختلف تأمین مالی، اعتبار تولیدکننده و… میشود. البته بخش عمدهای از ضمانتنامهها هم مربوط به حوزه خدمات فنی و مهندسی میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه ناترازیهای انرژی اقداماتی را در دستور کار داریم، گفت: جلسات مشترکی با وزارت نیرو و تشکلها داشتیم و اعلام آمادگی کردیم که صندوق ضمانت صادرات برای طرحهای نیروگاهی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر که در ایام غیرپیک امکان صادرات آن وجود دارد ضمانت نامه صادر میکنیم تا تأمین مالی این پروژهها از طریق نظام بانکی، بازار سرمایه و… تسهیل شود.
فتحالهی در پاسخ به سوالی در خصوص میزان صدور ضمانتنامه در حوزه خدمات فنی و مهندسی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ جمعا ۲۰۰ میلیون دلار صدور ضمانت نامه در حوزه خدمات فنی و مهندسی داشتیم .
پرداخت خسارت ۴.۲ میلیون دلاری
فتحالهی درباره میزان صدور ضمانتنامه به خبرنگار ایستانیوز گفت: مجموع ضمانتنامه صادرشده در سال گذشته ۳۷۰ میلیون دلار بود؛ همچنین ۴.۲ میلیون دلار خسارت پرداختیم.
وی ادامه داد: همچنین پارسال ۱.۹ میلیون دلار از خسارتهایی که پرداختیم بازیافت داشته باشیم و وصول کنیم.