تومان نیوز: سرمایه گذاران در 2024 مبالغ بیسابقهای را به صندوقهای اوراق جهانی سرازیر کردند، چرا که روی تغییر جهت بانکهای مرکزی مهم جهان به سیاست پولی انبساطیتر شرطبندی میکنند.
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews)، براساس گزارشی تحلیلی از فایننشیال تایمز، طبق دادههای شرکت تحقیقاتی و دادههای مالی EPFR، صندوقهای اوراق قرضه در سال جاری تاکنون بیش از 600 میلیارد دلار جذب کردهاند که رکورد 500 میلیارد دلاری سال 2021 را شکسته است، چراکه سرمایه گذاران احساس میکنند که کاهش تورم نقطه عطفی برای درآمد ثابت جهانی خواهد بود.
به گفته ماتیاس شایبر، مدیر ارشد پورتفو در شرکت مدیریت دارایی آل اسپرینگ، این سالی بود که سرمایه گذاران شرط بندی بزرگی روی یک تغییر قابل توجه در سیاست پولی کردند، که بهطور تاریخی از بازده اوراق حمایت کرده است. ترکیبی از کاهش رشد و کند شدن تورم سرمایه گذاران را تشویق میکند تا در بازدهیهای بالا بهشدت به اوراق روی بیاورند.
این رکوردزنی باوجود سالی پرنوسان برای اوراق اتفاق افتاده است، که در طول تابستان افزایش یافت، اما پس از آن به دنبال افزایش نگرانیها از کندتر شدن کاهشهای نرخ بهره نسبت به انتظارات قبلی، کاهش پیدا کرد. شاخص کل اوراق قرضه بلومبرگ، که یک معیار گسترده از بدهی دولتی و شرکتی است، در سه ماه سوم سال افزایش یافت ولی در طول سه ماه گذشته کاهش یافته است، بهطوری که کاهش 1.7 درصدی را در سال جاری ثبت کرد.
فدرال رزرو روز پنج شنبه نرخهای بهره خود را تا 0.25 واحد درصد کاهش داد، که سومین کاهش متوالی آن محسوب میشود. ولی نشانههایی از اینکه تورم نسبت به آنچه امید میرفت سرسختتر است سبب شد بانک مرکزی برای کند شدن سرعت کاهش نرخ بهره در سال آینده سیگنال بدهد که سبب کاهش قیمت اوراق و رسیدن شاخص دلار آمریکا به قله دوساله آن شد.
باوجود رکورد ورود سرمایه به صندوقهای اوراق قرضه در طول سال، سرمایه گذاران 6 میلیارد دلار در هفته منتهی به 18 دسامبر (28 آذرماه) از این صندوقها خارج کردند که بزرگترین خروج سرمایه هفتگی در طول تقریبا دوسال گذشته است. بازده اوراق 10 ساله آمریکا، که معیاری برای بازارهای درآمد ثابت جهانی محسوب میشود، درحال حاضر به 4.5 درصد رسیده است، درحالی که سال را با 4 درصد شروع کرد. بازدهی اوراق قرضه با کاهش قیمت آن افزایش پیدا میکند.
شانیل رامجی، از مدیران شرکت مدیریت دارایی پیکتت میگوید نگرانیهای گسترده درباره رکود ایالات متحده به همراه کاهش تورم، محرک هجوم سرمایه گذاران به صندوقهای اوراق بوده است. به گفته او، درحالی که کاهش تورم رخ داد، ولی رکود اتفاق نیفتاد؛ برای بسیاری از سرمایهگذاران بازدهیهای بالای اولیه اوراق دولتی شاید به اندازهای نبود که زیانهای ناشی از کاهش قیمت آن را در طول سال را جبران کند.
بازارهای اعتباری شرکتها اما تابآوری بیشتری داشتهاند، بهطوری که اسپردهای اعتباری اوراق شرکتی به پایینترین سطح خود در آمریکا و اروپا رسیدند. این مساله سبب افزایش صدور اوراق قرضه شده است چراکه شرکتها به دنبال کسب سود از شرایط پول ارزان هستند.
به گفته جیمز آتی، مدیر پورتفوری اوراق در شرکت مدیریت دارایی مارلبرو، سرمایه گذاران ریسکگریز نیز به سمت محصولات با درآمد ثابت جذب شدهاند چراکه سهام، به خصوص در آمریکا به شدت گران شده است. به گفته او، سهام آمریکا به شکلی بیسابقه سرمایهها را به خود جذب کرده است، اما با عادی شدن نرخهای بهره، سرمایهگذاران شروع به بازگشت به گزینههای سنتی و امنتر کردهاند.