تومان نیوز: کارشناس بازار سرمایه گفت: با در پیش گرفتن برخی سیاست ها توسط بانک ها، موجب افزایش زیان انباشته آن ها شده است.
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews)، آسایش در گفتگو با صدا و سیما، اظهار کرد: زیان انباشته این بانک ها، باعث اخلال در سیستم بانکی کشور شده اند و برای سرمایه گذاران و سپرده گذاران در این بانک ها، ابهامات بسیاری به وجود آمده است.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت صورت مالی برخی بانک ها گفت: اگر نگاهی به صورت های مالی برخی بانک ها بیندازیم متوجه خواهیم شد،بانک سرمایه نسبت به سرمایه ثبت شده ۱۲۷ برابر زیان انباشته دارند، بانک آینده ۷۸ برابر و بانک دی نیز ۱.۵ برابر سرمایه ثبت شده زیان انباشته دارند.
البته بانک دی طی چند سال گذشته، افزایش سرمایه سنگینی داشته و باعث بهبود این نسبت شده است.
او در ادامه بیان کرد: این بانک ها سودی که بابت تسهیلات دریافت می کنند نسبت به بهره ای که بابت سپرده ها پرداخت می کنند، متفاوت است.
به طوریکه سود سپرده ها ۷ برابر بیشتر از نرخ بهره ای است که از تسهیلات دریافت می کنند.
برای بانک سرمایه و یا برای بانک آینده این نسبت دو برابر و برای بانک دی سه برابر است که باعث شده روز به روز زیان انباشته بانک ها بیشتر شود .
آسایش در پاسخ به این پرسش که چه اقداماتی از سوی بانک ها موجب افزایش این زیان انباشته شده است؟ اظهار کرد: عواملی که سبب این زیان انباشته شده. از جمله، سرمایه گذاری در دارایی های غیر مولد و یا سرمایه گذاری در دارایی های زمین و ساختمان است.
مورد بعدی، بدهی دولت به بانک هاست که باعث شد، نتوانند به خوبی از وجوه و گردش مالی خود استفاده کنند. مورد بعدی تسهیلات تکلیفی است که باید به برخی بخش ها پرداخت کنند و همچنین ضعف در عملکرد بانک ها و بحث نرخ سود و سپرده های دستوری است.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، بانک ها چه زمانی به زیان رفتند گفت: بانک آینده از سال ۹۶، بانک دی از سال ۹۴ و بانک سرمایه از سال ۹۳ وارد زیان شدند و سال به سال زیان انباشته این بانک ها بیشتر شد.
به طوریکه در حال حاضر بانک آینده ۱۲۵ هزار میلیارد تومان، بانک دی ۱۹ هزار میلیارد تومان و بانک سرمایه حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارند.