تومان نیوز: وزیر امور اقتصادی و دارایی با ابراز نگرانی از افزایش تخلفات و ضعف نظارت در صنعت بیمه گفت: نظارت بیمه مرکزی در شرایط کنونی ضعیف است در حالی که انتظار می رفت در سال هایی که تجربه و تخصص در این صنعت بیشتر شده و اتکایی اجباری به حداقل رسیده است، نظارت ها افزایش یابد.
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews)، عبدالناصر همتی در مراسم معارفه روسای کل پیشین و جدید بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران با اشارهبه این نکته که دغدغه اصلی این سازمان باید نظارت باشد، گفت: گاه مواردی گزارش می شود که شایسته کشور نیست.
بیمه مرکزی نباید با متخلفان مماشات کند
وی با تاکید بر این نکته که بیمه مرکزی نباید مماشات کند و باید با این موارد به طور جدی برخورد کند، ادامه داد: این سازمان ناظر نباید در امور شرکت های بیمه دخالت کند ولی باید به صورت روزمره توانگری شرکت ها را کنترل کند.
همتی ادامه داد: بیمه مرکزی نباید مماشات کند بلکه باید در صورت تخلف مدیر، وی را عزل و بر اساس قانون رفتار کند، این سازمان باید از جنبه مماشات با شرکت های بیمه خارج و به جنبه رگولاتوری و نظارت به شرکت ها ورود جدی داشته باشد زیرا سلامت صنعت بیمه در کنترل و نظارت درست است.
وی در عین حال تاکید کرد که این نظارت ها به هیچ وجه نافی زحمات و تلاش های مدیران و کارکنان صنعت بیمه نیست ولی باید جلوی بسیاری از تخلفات و کارهای بی حساب و کتاب در صنعت گرفته شود زیرا عده ای مدیران به فکر آینده نیستند و در چند سال تصدیگری خود در شرکت ها تخلف می کنند و به همین دلیل باید با این دسته از افراد برخورد شود.
وزیر اقتصاد شاخص 100 را شاخص مناسبی برای توانگری شرکت های بیمه ندانست و اظهار داشت: این رقم باید طبق استانداردهای جهانی و به تدریج افزازیش یابد تا شرکت های بیمه در ایفای تعهدات خود به مشتریان، دچار نکول نشوند.
وی با ابراز تاسف از این نکته که رقابت بین شرکت های بیمه با نرخ شکنی همچنان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: زمانی که در بیمه مرکزی بودم اصرار داشتم که بیمه ایران باید خصوصی شود و عده ای مقاومت و مخالفت کردند که با این کار، بیمه ایران نابود می شود ولی واقعیت این است که همان افرادی که اجازه ندادند بیمه ایران خصوصی و ساختار آن اصلاح شود، سهم از بازار بزرگ ترین شرکت بیمه ایران را از 50 درصد به 18 درصد رساندند.
همتی با بیان این نکته که بد عمل می کنیم و آنگاه می گوییم بیمه خصوصی بد است، تصریح کرد: ما باید بپذیریم که شرکت بیمه باید خصوصی باشد.
نباید تعداد شرکت های بیمه را این قدر افزایش داد
وزیر اقتصاد با بیان این نکته که این قدر نباید تعداد شرکت های بیمه را افزایش داد، اضافه کرد: به جای افزایش تعداد شرکت ها، کیک صنعت بیمه را بزرگ کنید. ضمن این که حتی می شود با ادغام تعدادی از شرکت ها بازدهی آنها را بالا برد.
به گفته وی، شرکت بیمه قوی، مقتدر و با سرمایه بالا، نیاز صنعت بیمه است تا بتواند خدمات خوب و باکیفیتی به مردم ارائه کند.
وی از رییس کل جدید بیمه مرکزی خواست تا ثبات، سلامت و توانگری صنعت بیمه را جدی بگیرد و گفت: آقای خسروشاهی از مدیران فنی و متخصص صنعت بیمه است و انتظار می رود که به بیمه نگاه کاملا فنی داشته باشد و از نگاه های سیاسی، فردی و دوستانه بپرهیزد.
وزیر اقتصاد اظهار امیدواری کرد که با حضور پرویز خسروشاهی در راس بیمه مرکزی، تحولات مهمی در صنعت بیمه کشور رخ دهد.
همتی با بیان این نکته که تغییرات دولت ها همیشه با تغییر در بخش های مختلف همراه بوده است، از زحمات علی استادهاشمی در طول دوران سکانداری بیمه مرکزی قدردانی کرد.
وی همچنین با اظهار تاسف از جان باختن تعدادی از معدنچیان کشورمان در معدن ذغال سنگ طبس، گفت: ما همیشه ابراز تاسف می کنیم ولی باز این حوادث ادامه دارد و امیدواریم که در دولت چهاردهم برای کاهش این حوادث، تدابیر جدی اندیشیده شود.
وزیر اقتصاد به شرایط سخت زندگی کارگران، کارمندان و افراد دارای حقوق ثابت اشاره کرد و اظهار داشت: مشکل اساسی این است که ارزش افزوده کشور به دلیل ارزش افزوده تحریم، از سوی کاسبان تحریم از کشور خارج می شود و امیدواریم که بتوانیم تصمیماتی اتخاذ کنیم که شرایط کشور و کارگران و کارمندان بهتر شود.
همتی صنعت بیمه را متاثر از شرایط اقتصادی کشور خواند و گفت: تا زمانی که کشور از لحاظ توسعه ای به وضع مطلوبی نرسد نمی توان از صنعت بیمه انتظار رشد خارق العاده داشت و رشد مطلوب هم منظور رشد 8 درصدی است و ما به رشدهای کنونی نمی توانیم ببالیم.
همتی با بیان این نکته که وقتی شرایط زندگی مردم سخت می شود بیشتر به خرید بیمه های اجباری مانند ثالث سوق پیدا می کنند، یادآور شد: یکی از دلایل رشد نکردن ضریب نفوذ بیمه در ایران این است که در کل دنیا بیمه عمر رشد کرده و در کشور ما در بین 11 تا 14 درصد در نوسان بوده است.
به گفته وی، میانگین ضریب نفوذ بیمه در جهان، 6 تا 7 درصد است که بیش از 60 درصد حق بیمه های تولیدی مربوط به بیمه های عمر است زیرا با بیمه های غیرعمر حداکثر می توان به ضریب نفوذ 2.5 تا 3 درصد رسید.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: باید به سمت سرمایه گذاری های با بازدهی بالا حرکت کنیم تا بیمه های عمر جذابیت بیشتری برای خریداران داشته باشد ضمن این که با درنظرگرفتن ملاحظات باید تلاش کنیم که یک یا چند پروژه مهم و اساسی با منابع بیمه عمر راه اندازی شود تا بازدهی خوبی نصیب دارندگان این بیمه نامه شود.