تومان نیوز:به عقیده فعالان صنف طلا قانون مالیات عایدی بر سرمایه، بیشترین اثرات سوء را در بازار آنها خواهد داشت؛ چرا که این افراد رشد ارزش داراییهای خود را تماما بر اساس تورم میدانند و معتقدند که نباید به اثر تورمی رشد ارزش طلا مالیات تعلق بگیرد.
بررسیها نشان میدهد بازار طلا و جواهر به شرایط عادی خود بازنگشته است. معاملهگران این بازار برای نشان دادن مخالفت خود با قانون مالیات بر عایدی سرمایه، بنگاههای خود را به حالت نیمهتعطیل در آوردهاند.
به گزارش دنیای اقتصاد، بهنظر میرسد اصلیترین معضلی که فعالان صنف طلا با آن مواجه هستند اطلاعات خواسته شده توسط سازمان امور مالیاتی است. به گفته بسیاری از این افراد آنها تمایلی به اعلام اطلاعات داراییهای خود به دولت ندارند. این در حالی است که در مقابل، سازمان امور مالیاتی در تلاش است با افزودن تبصرههای مختلف به این قانون شرایط را برای فعالان طلایی تسهیل کند.
در روزهای اخیر خبر تعطیلی و اعتصاب صنف طلا و جواهر نقل محافل اقتصادی است. پس از شروع افت قیمتهای بازار ارز و طلا در روزهای ابتدایی اردیبهشت ماه بازار طلای کشور کم کم در خاموشی فرو رفت.
در ابتدا برخی از فعالان اقتصادی دلیل عدم تمایل معاملهگران به فروش داراییهای خود را افت نرخ چشمگیر بازار بیان کردند و معتقد بودند که این افراد با فرض رشد مجدد نرخها چند روزی از فعالیت دست کشیدهاند. اما تداوم پیدا کردن این مساله و گفتگوهای صورت گرفته با جمعی از فعالان صنف طلا نشان میدهد که دلیل اصلی این شرایط مبحث مالیات بر عایدی سرمایه و الزامات جدید قانونگذار برای معاملات طلایی است.
مالیات عایدی بر سرمایه با هدف کاهش سطح سفتهبازی و اثرات تورمی آن در فرآیند بررسی مقامات قانونگذار است. به عقیده فعالان صنف طلا این قانون بیشترین اثرات سوء را در بازار آنها خواهد داشت، چرا که این افراد رشد ارزش داراییهای خود را تماما بر اساس تورم میدانند و معتقدند که نباید به اثر تورمی رشد ارزش طلا مالیات تعلق بگیرد.
از سوی دیگر سامانههای معرفی شده توسط نهادهای مالیاتی، اطلاعات تکمیلی نسبتا زیادی را علاوه بر مبحث ثبت صورتحساب الکترونیکی از فعالان بازار طلا میخواهد. بهطور مثال یکی دیگر از معضلات معاملهگران طلا الزام به اعلام حجم دقیق داراییهای آنهاست. این افراد با مطرح کردن مواردی مانند تهدیدات امنیتی عدم تمایل خود به اعلام حجم داراییهای خود را نشان میدهند.
اما در سوی دیگر بهنظر میرسد نهاد قانونگذار در رابطه با مبحث مالیات عایدی بر سرمایه مصمم است و تمایلی به تغییر در رویه خود ندارد. باید دید در ادامه نارضایتی بازیگران بازار طلا چگونه ادامه خواهد یافت و آیا سیاستگذار با این روند برخورد قهرآمیز خواهد داشت یا خیر؟
رشد نسبی شاخصهای ارزی
دیروز سهشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه روند نرخ شاخصهای ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران افزایشی بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد در بازار روز گذشته با رشد ۱۵۰ تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۶۱ هزار و ۳۰۰ تومان به فروش رسید. یورو نیز مشابه نرخ دلار با رشد ۱۵۰ تومانی در رقم ۶۶ هزار و ۲۵۰ تومان معامله شد. این در حالی است که قیمت پوند در روز گذشته افت اندک ۵۰ تومانی را تجربه کرد.