تومان نیوز:رشد ۴.۸۲ درصدی شاخص بورس در آخرین هفته فروردین ۱۴۰۴، بازتابی از امید سرمایهگذاران به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا بود.
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews)، هفته پایانی فروردین ۱۴۰۴ برای بورس تهران هفتهای طلایی بود. شاخص کل با رشد ۴.۸۲ درصدی، رشدی بیسابقه را تجربه کرد و بار دیگر مرکز توجه فعالان اقتصادی قرار گرفت. این رشد در شرایطی رقم خورد که سرمایهگذاران به اخبار مثبت از دور نخست مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا واکنش نشان دادند و با هجوم نقدینگی، نمادهای بورسی را به صف خرید کشاندند.
بازارهای موازی در مسیر نزولی
بر خلاف بورس، بازار طلا و ارز روزهای سختی را پشت سر گذاشت. در حالیکه انس جهانی طلا با رشد ۸۷/ ۴ درصدی به رکورد تاریخی دست یافت، قیمت سکه با افت ۱۴/ ۱۲ درصدی و دلار با ریزش ۴۸/ ۱۲ درصدی مواجه شدند. این افت شدید باعث شد صندوقهای سرمایهگذاری طلا نیز با ضرر سنگینی روبهرو شوند.
صنایع برتر هفته: از پیمانکاری تا بانکها
در میان صنایع، پیمانکاری صنعتی با بازدهی ۴۵ /۱۴ درصد در صدر ایستاد. پس از آن، صنایع حفاری (۷۷ /۱۲ درصد) و بانکها (۲۵/ ۱۲ درصد) جایگاههای دوم و سوم را از آن خود کردند. نمادهایی مانند «وپست»، «کمنگنز»، «سخزر» و «ورنا» نیز از برترینهای هفته بودند.
صندوقهای سرمایهگذاری: اهرمیها در اوج، طلاییها در قعر
صندوقهای اهرمی با بازدهی ۴۱ /۷ درصدی بهترین عملکرد را داشتند، درحالیکه صندوقهای طلا با افت ۵۳ /۱۱ درصدی بدترین نتیجه را رقم زدند. صندوقهای سهامی نیز با ۵۲ /۳ درصد بازدهی در سطح قابل قبولی باقی ماندند. صندوقهای مختلط با رشد ۰۸ /۲ درصدی و درآمد ثابت با ۵۳ /۰ درصد بازدهی، گزینههای کمریسکتری برای سرمایهگذاران محافظهکار بودند.
شنبه تا چهارشنبه: نوسان میان امید و احتیاط
در روز شنبه، بازار در فاز انتظار بود؛ ارز با کاهش قیمت تا ۹۶ هزار تومان رسید و صندوقهای طلا با حباب منفی معامله شدند.
یکشنبه، سهام با رشد ۹ هزار میلیاردی ارزش معاملات، جهش بزرگی را تجربه کرد و ۸۹ درصد نمادها مثبت شدند.
دوشنبه با افزایش عرضهها، تقاضا کمی متعادل شد اما هنوز ۷۵ درصد نمادها در محدوده مثبت باقی ماندند.
سهشنبه روزی اصلاحی بود؛ بیش از ۷۰ درصد نمادها منفی شدند و دلار از ۸۵ به ۹۰ هزار تومان بازگشت.
چهارشنبه بازار با قدرت بازگشت؛ ۸۲ درصد نمادها مثبت شدند و ارزش معاملات به ۱۱ هزار میلیارد تومان رسید.
بازار در دوراهی انتظار و هیجان
با وجود بازگشت نسبی اعتماد به بازار، همچنان سایه بیاعتمادی به آینده مذاکرات پابرجاست. بسیاری از معاملهگران ترجیح میدهند در نمادهای بزرگ و نقدشونده سرمایهگذاری کنند. در همین حال، گروههای بانکی و خودرویی همچنان پیشتاز معاملات هستند. در سوی دیگر، نمادهای بنیادین که اصلاح عمیقتری را تجربه کردهاند، هنوز آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفتهاند.
چشمانداز هفته آینده
بازار سهام به نتایج مذاکرات شنبه آینده و جلسه FATF چشم دوخته است. در صورت تصویب لوایح باقیمانده یا ادامه مذاکرات با روند مثبت، انتظار میرود نمادهای بانکی، خودرویی و بنیادین رشد بیشتری را تجربه کنند. در غیر اینصورت، بازگشت نوسانات شدید دور از انتظار نخواهد بود.