تومان نیوز:معافیت مالیاتی شرکتهای بزرگ یک تبعیض آشکار علیه بخش خصوصی است و یکی از دلایل خروج آنها از فعالیت اقتصادی و مهاجرتشان، همین نظام مالیاتی است.
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews)، حسین راغفر، اقتصاددان در گفتوگو با توسعه ایرانی درباره وضعیت شرکتهای بزرگ عنوان کرد: شرکتهای بزرگ از بسیاری از مواهب برخوردار هستند.
این برخورداری از مواهب، به دلیل ارتباطات و سهمشان در منابع تسهیلات بانکی و ارزی است و معافیت مالیاتی یکی دیگر از مواهبی است که میخواهند به آنها ببخشند.
حسین راغفر با تاکید بر اینکه هزینههای این معافیت، به گردن بنگاههای کوچک بخش خصوصی و مردم میافتد، درباره معافیت مالیاتی شرکتهای بزرگ افزود: این یک مسئله غیرقابل پذیرش است و تنها توضیح آن این است که این معافیت به دلیل نزدیکی این شرکتها به نظام قدرت حاصل شده است.
او با اشاره به اینکه نظام مالیاتی بنگاههای کوچک و خرد را تنبیه میکند در حالی که بخش قابل توجهی از اقتصاد کشور که در دست بنگاههای بزرگ و نهادهاست، معاف از مالیات هستند، تصریح کرد: دولت نمیتواند منابع کافی را از طریق مالیات به دست آورد و هزینه آن منابع مالیاتی هم عمدتا بر دوش مصرفکنندگان و تولیدکنندگان بنگاههای کوچک است و این باعث میشود که بسیاری از بنگاهها از فعالیت اقتصادی خارج شوند.
فعالیتهای اقتصادی از سال گذشته هم بدتر شده است
به گفته این استاد دانشگاه، معافیت مالیاتی شرکتهای بزرگ باعث میشود که فشار مالیاتی بر گروههای پرداختکننده مالیات افزوده شود.
راغفر با اشاره به اینکه بسیاری از بنگاههای کوچک به نرخهای مالیاتی معترضند و مالیات نسبت به سال گذشته چندین برابر شده است، بیان کرد: متاسفانه اقتصاد در رکود است و وضع بسیاری از فعالیتهای اقتصادی عملا از سال گذشته هم بدتر شده است؛ در چنین وضعیتی بنگاههای فعال هم به سمت خروج از فعالیتهای اقتصادی و ورشکستگی سوق داده میشوند.
او به مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: یکی از مالیاتهایی که افزوده شد، همین مالیات بر ارزش افزوده بود که این نوع مالیات باید با توجه به سهم تورم حساب شود که ظاهراً در مورد صنف طلافروشان چنین عمل نشد و پس از اعتراض آنها، اصلاحاتی در این مورد صورت گرفت.
فشار مالیاتی بر طبقات متوسط و پایین
این تحلیلگر مسائل اقتصادی با عنوان اینکه بسیاری از فعالیتهای اقتصادی مانند طلافروشان اتحادیه ندارند که بتوانند از منافع بنگاههای وابسته به خود حمایت کنند، تاکید کرد: عملا فشار مالیاتی بر دوش این دسته از بنگاهها وارد میشود که فاقد پشتیبانی صنفی هستند و این بنگاهها هم در نهایت بار مالیاتی را به مصرفکننده منتقل میکنند و اکنون که فشار معیشتی بر طبقات متوسط و پایین جامعه وجود دارد، فشار مالیاتی هم افزوده میشود.
راغفر ادامه داد: باید به اشکال دیگر مالیاتها توجه شود. مالیات بر دارایی، ثروت، ارث و مالیات تصاعدی از این اشکال هستند که باید از ثروتمندان و برخورداران اقتصادی اخذ شود، اما نظام مالیاتی ما بنگاههای بزرگ را معاف و بخش قابلتوجهی از بنگاههای حکومتی را هم عملا مستثنی میکند و به این ترتیب، بار مضاعفی بر دوش بنگاههای خصوصی قرار میدهد.
او در پایان خاطرنشان کرد: معافیت مالیاتی شرکتهای بزرگ یک تبعیض آشکار علیه بنگاههای بخش خصوصی است و یکی از دلایل خروج آنها از فعالیت اقتصادی و مهاجرتشان، همین نظام مالیاتی است.