تومان نیوز: امروز آخرین روز پذیره نویسی «سورنا فود» اولین صندوق غذایی در بازار سرمایه است پذیره نویسی این فرصت را پیشروی سرمایهگذاران قرارمی دهد که به دنبال سرمایهگذاری هوشمندانه و با ریسک کنترل شده هستند.
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews)، صنعت صنایع غذایی همیشه یکی از مهمترین و ضروریترین بخشهای اقتصاد جهانی بوده و هست که همواره نیازمندی آن به سرمایهگذاری مستمر برای بهبود کیفیت، افزایش بهرهوری و کاهش ضایعات بر همه فعالان این حوزه روشن است.
براساس دادههای بانک مرکزی ایران، متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری در سال ۱۴۰۲بالغ بر ۳۴۰.۵ میلیون تومان (ماهانه حدود ۲۸.۵ میلیون تومان) بود که نسبت به سال قبل ۴۸.۳درصد افزایش داشته که از کل این مبلغ نزدیک به ۳۰ درصد آن که عددی بالغ بر ۱۰۲ میلیون تومان میشود سهم گروه هزینه خوراکیها و آشامیدنیهاست ضمن اینکه این عدد نسبت به دو سال پیش معادل ۴۴ درصد افزایش داشته است.
مجموعه سبدگردان سورنا با درک اهمیت، جایگاه و ظرفیتهای این صنعت و با توجه به تغییرات سریع بازار و افزایش تقاضا برای محصولات سالمتر و پایدارتر، فرصتهای سرمایهگذاری مناسبی را در این حوزه شناسایی کرده که با هدف ارتقای فرهنگ سرمایهگذاری هوشمندانه و بهرهمندی از فرصتهای نوظهور بازار سرمایه، اقدام به راهاندازی نخستین صندوق سرمایهگذاری بخشی صنعت غذایی کرده است.
ویژگیهای محوری صنعت غذایی
۱. پایداری و ثبات: ماهیت محصولات این صنعت منجر به ایجاد تقاضای پایدار و مقاومت نسبی در برابر رکودهای اقتصادی شده است ضمن اینکه شرکتهای این صنعت با وجود کنترلهای موجود از طریق قیمتگذاری دستوری، در سالهای اخیر رشد قابل توجهی در نرخ فروش محصولات داشتهاند. این ویژگی، ریسک سرمایهگذاری را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد و چشمانداز بلندمدت سودآوری را تضمین میکند.
۲. تنوع و گستردگی: صنعت غذایی با در اختیار داشتن ۱.۴ درصد از ارزش بازار سهام ایران و با بیش از ۴۵ شرکت فعال در بورس و فرابورس، از جمله صنایع قدیمی و مادر بازار سرمایه است. این صندوق امکان سرمایهگذاری متنوع در زیرگروههای مختلف صنایع غذایی نظیر شرکتهای لبنی، کنسرو، روغن، شیرینیجات و آشامیدنی و کشاورزی را میسر میسازد. این تنوع، ضمن کاهش ریسک، امکان حفظ ارزش ثروت سرمایه گذاران در مقابل تورم را ایجاد میکند. بازدهی این صنعت در ۱۵ سال گذشته ۱۸۴۴۷ درصد بوده است در صورتی که کاهش ارزش پول ملی ۸۲۶۸ درصد و تورم متوسط سالانه ۲۵.۵ درصد بوده است.
۳. شفافیت و نوآوری: شرکتهای صنعت غذایی برای حفظ حاشیه سود و کسب بازار مجبور به بهینهسازی فرایندهای تولید، افزایش بهرهوری و نوآوری در ارائه محصولات هستند. این امر منجر به ارتقای کیفیت محصولات، توسعه زنجیره ارزش و در نتیجه افزایش سودآوری پایدار شرکتها شده است به گونهای که با وجود تمام محدودیتهای بانکی و بینالمللی در دسترسی به تکنولوژی و منابع خارجی، محصولات غذایی داخلی توانایی رقابت با محصولات تولیدی در خارج از کشور را دارند.
۴. چشمانداز اصلاحات: تغییرات در نظام قیمتگذاری و حرکت به سمت سازوکار عرضه و تقاضا، افق روشنی را برای بهبود حاشیه سود شرکتها و ایجاد شفافیت در مدل کسبوکار نوید میدهد.
۵ . تغییرات جمعیتی و تاثیر زاد و ولد: رشد جمعیت و بازار مصرف کشورهای همسایه فرصتی کم نظیر برای افزایش تقاضا در محصولات این گروه فراهم میکند.
راهبرد سرمایهگذاری «سورنافود»
تیم سرمایهگذاری سبدگردان سورنا، با درک عمیق از ظرفیتهای این حوزه، رویکردی جامع و هدفمند در سرمایهگذاری ارائه میدهد. این گروه «سورنا فود» را مبتنی بر تحلیلهای دقیق اقتصادی و بررسیهای راهبردی به فرصتی کمنظیر برای متنوعسازی سبد سرمایهگذاری تبدیل کرده است تا سرمایهگذاران بتوانند به بهترین نحو در سبد دارایی خود و با دقیقترین تحلیل موجود در بازار در این حوزه تخصصی که تا به امروز دستنخورده باقی مانده سرمایهگذاری کنند. ضمن اینکه پتانسیل رشد صنایع غذایی حاضر در بورس و با توجه به nav نمادهای این صنعت، میتوان افقی روشن را برای این صندوق متصور شد.
مدیران و تحلیلگران سورنا بر این باورند که سرمایهگذاری هوشمند میتواند تغییرات مثبتی در صنایع غذایی ایجاد کند. البته شیوه انتخاب سهمهای برتر در این صندوق نیز بر مبنای سنجش معیارهای کیفی برجستهای مانند ساختار سرمایه بهینه و کارآمد، جریان سود پایدار و تکرارشونده، مدیریت هزینه اثربخش، سهم بازار قابل توجه، مزیت رقابتی پایدار و توان عملیاتی بالا در تأمین مواد اولیه است. بهطور قطع سرمایهگذاری با چنین معیارهایی میتواند رشد پایدار و بازدهی مناسب برای سرمایهگذاران را تضمین کند.
طبق گفته مدیران سبدگردان سورنا، آنها تعهد میدهند که همکاری تنگانگ با کارآفرینان و مدیران ارشد صنعت غذا را از راهبردهای اصلی خود در این مجموعه قرار میدهند و فرصتهای نوینی برای رشد ایجاد میکنند. ضمن اینکه سبد دارایی این صندوق همانطور که در امیدنامه آن آمده است باید۷۰درصد از کل منابع خود را در صنعت غذا سرمایهگذاری کند، اما استراتژی این صندوق برای دستیابی به بیشترین بازدهی و سودآوری مطمئن، مدیران این صندوق را بر این داشته تا ۳۰درصد دیگر از کل سبد دارایی را بر صنعت زراعت و قندوشکر متمرکز کنند. این رویکرد به «سورنا فود» امکان میدهد کل زنجیره ارزش صنعت غذایی را پوشش دهد و با توجه به نبود هلدینگهای سرمایهگذاری تخصصی صنعت غذا در بازار سرمایه، فرصتی استثنایی برای سرمایهگذاران علاقهمند به این حوزه فراهم بیاورد.
درباره سبدگردان سورنا
سبدگردان سورنا، با تجربه در مدیریت سرمایه، یکی از نهادهای مالی پیشرو در بازار سرمایه ایران است. این مجموعه با ۳ هزار میلیارد تومان داراییهای تحت مدیریت و سابقه مدیریت دو صندوق درآمد ثابت ETF و صدور-ابطالی و همچنین یک صندوق بخشی فلزات، اعتبار و توانمندی خود را در عرصه سرمایهگذاری به اثبات رسانده است. تیم مدیریتی سبدگردان سورنا، متشکل از متخصصان برجسته اقتصادی و مالی، همواره با رویکردی خلاقانه و علمی، به دنبال خلق ارزش برای ذینفعان خود بوده و در این راستا، صندوق سرمایهگذاری بخشی صنعت غذایی را به عنوان گامی نوآورانه در راهبرد توسعهای خود تعریف کرده است.
فرصت سرمایهگذاری
علاقهمندان میتوانند از تاریخ ۱۴ بهمن ماه ۱۴۰۳ و از طریق پنل کارگزاری در پذیرهنویسی صندوق سورنافود شرکت کنند. این فرصت، پیشروی سرمایهگذارانی قرار دارد که به دنبال سرمایهگذاری هوشمندانه و با ریسک کنترل شده هستند. از تمامی علاقهمندان دعوت میشود تا اطلاعات بیشتری درباره صندوق بخشی سورنا فود را از طریق وبسایت www.surena.capital مشاهده کنند. صندوق «سورنافود» نوید بخش آیندهای روشن در عرصه سرمایهگذاری بخشی است.