تومان نیوز: عضو شورای رقابت اعلام کرد که مانعی برای خرید سهام ایرانخودرو توسط شرکتهای بخش خصوصی وجود ندارد، در حالی که برخی گروههای سیاسی مخالف واگذاری این شرکت هستند.
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews)؛ محسن بهرامی ارض اقدس، عضو شورای رقابت، اعلام کرد که هیچ مانعی قانونی برای خرید سهام ایرانخودرو توسط شرکتهای بخش خصوصی وجود ندارد و طبق قانون تجارت، سهامداران فعلی برای خرید سهام عرضهشده در اولویت هستند. این در حالی است که برخی گروههای سیاسی، بهویژه مخالفان واگذاری مدیریت ایرانخودرو به بخش خصوصی، در تلاش برای جلوگیری از این روند هستند.
واگذاری سهام ایرانخودرو به بخش خصوصی؛ مخالفتها و موانع سیاسی
محسن بهرامی ارض اقدس، عضو شورای رقابت، اعلام کرد که هیچ مانعی برای خرید سهام ایرانخودرو توسط شرکتهای بخش خصوصی وجود ندارد و طبق قانون تجارت، سهامداران فعلی در اولویت خرید سهام عرضهشده قرار دارند. این در حالی است که موضوع واگذاری مدیریت ایرانخودرو به بخش خصوصی همچنان محل اختلاف نظر بین موافقان و مخالفان خصوصیسازی است.
جلسه شورای رقابت و بررسی مجدد پرونده در دیوان عدالت اداری
به گفته بهرامی ارض اقدس، جلسه امروز شورای رقابت صرفاً برای پاسخ به پرسشهای شعبه ۳۸ دیوان عدالت اداری تشکیل شده است و برخلاف برخی اخبار منتشرشده، این جلسه ارتباطی با بررسی صلاحیت شرکت کروز برای مدیریت ایرانخودرو نداشته است. وی تأکید کرد که پیش از این، دو دادگاه تجدید نظر دیوان عدالت اداری، رأی شورای رقابت را تأیید کردهاند و طرح مجدد این موضوع در شعبه ۳۸ دیوان عدالت اداری از نظر حقوقی ایراد ماهوی دارد.
مخالفتها با خصوصیسازی و نقش ذینفعان در کارشکنیها
بهرامی ارض اقدس در ادامه اظهار داشت که برخی ذینفعان که از منافع مالی خود در ساختار دولتی ایرانخودرو بهره میبرند، در برابر خصوصیسازی این شرکت مقاومت میکنند. وی افزود:”این افراد که از رانتهای گسترده در ساختار دولتی ایرانخودرو بهرهمند هستند، با استفاده از نفوذ خود در نهادهای مختلف، تلاش دارند تا این واگذاری را متوقف کنند.”
به گفته وی، وابستگان این گروهها بدون داشتن سابقه یا تخصص لازم، در هیئتمدیره شرکتهای زیرمجموعه ایرانخودرو مشغول به کار شدهاند، حوالههای سفارشی با نرخ دولتی دریافت میکنند و از رانتهای مختلف بهرهمند میشوند.
خصوصیسازی ایرانخودرو و حمایت دولت از خروج از بنگاهداری
عضو شورای رقابت در ادامه تأکید کرد که واگذاری سهام ایرانخودرو در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است. به گفته وی، دو جریان در اقتصاد کشور وجود دارد:
حامیان خصوصیسازی که به دنبال اجرای اصل ۴۴ و خروج دولت از بنگاهداری هستند.
ذینفعانی که به دلیل منافع شخصی، با خصوصیسازی مخالفت میکنند و در این روند کارشکنی میکنند.
بهرامی ارض اقدس تأکید کرد که سران قوا و دولت از خصوصیسازی و خروج دولت از مدیریت خودروسازان حمایت میکنند و دولت با تنها ۵ درصد سهام ایرانخودرو، همچنان مدیریت این شرکت را در اختیار دارد، در حالی که ۹۵ درصد سهامداران، متحمل زیانهای ناشی از این مدیریت دولتی هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد که نحوه برخورد سران قوا با این موضوع، پیام روشنی به بخش خصوصی خواهد داد و اظهار امیدواری کرد که واگذاری سهام ایرانخودرو بدون کارشکنی و مداخلات غیرقانونی، در مسیر صحیح خود انجام شود.