تومان نیوز:از ابتدای سال جدید، دلار تقریباً ۱۰ درصد افت کرده است. بله، این کاهش بزرگی برای دلار محسوب میشود، اما بررسی دقیقتر لازم است. نمودار بالا نشان میدهد که ارزش دلار، با وجود این افت، هنوز هم بالاتر از میانگین خود از زمان کف سال ۲۰۰۸ قرار دارد. خط نقطهچین سبز نشان میدهد که دلار در پایینترین محدوده اخیر خود قرار دارد، اما همچنان ۱۰ درصد بالاتر از کمترین سطح دهه گذشته (خط نقطهچین قرمز) است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، اخیراً ادعاهایی مطرح شده مبنی بر اینکه سقوط ارزش دلار باعث تورم خواهد شد.
در حالی که دلار ضعیفتر میتواند تورم ایجاد کند، اما عوامل متعددی بر قیمتها تأثیر میگذارند. بنابراین، ما دو ایراد اساسی به این ادعاهای ترسناک داریم:اول، دلار واقعاً سقوط نکرده است. دوم، ما در گذشته شاهد کاهشهای بسیار شدیدتری در ارزش دلار بودهایم بدون اینکه باعث جهش در تورم شود.
از ابتدای سال جدید، دلار تقریباً ۱۰ درصد افت کرده است. بله، این کاهش بزرگی برای دلار محسوب میشود، اما بررسی دقیقتر لازم است. نمودار بالا نشان میدهد که ارزش دلار، با وجود این افت، هنوز هم بالاتر از میانگین خود از زمان کف سال ۲۰۰۸ قرار دارد. خط نقطهچین سبز نشان میدهد که دلار در پایینترین محدوده اخیر خود قرار دارد، اما همچنان ۱۰ درصد بالاتر از کمترین سطح دهه گذشته (خط نقطهچین قرمز) است.
ما دورهای را که از اوج حباب داتکام تا اوج بحران مالی ۲۰۰۸ بوده، بررسی کردهایم. در آن زمان، دلار از ۱۲۰ به حدود ۷۰ سقوط کرد، یعنی بسیار شدیدتر از کاهش اخیر. با این حال، نرخ تورم (CPI) در آن دوره به طور میانگین ۲.۹ درصد بود، در حالی که در دهه قبل از آن، این رقم ۳.۱ درصد بود. حتی سقوط دلار بین سالهای ۱۹۸۵ تا ۱۹۸۷ هم باعث کاهش نرخ تورم نسبت به دوره قبل شد.
نتیجه: دلار ضعیفتر میتواند تورمزا باشد، اما نیروهای بسیار قویتری تعیینکننده مسیر قیمتها هستند!
نوشته: مایکل پی. لبوویتز | مرکز استراتژیستها | ۱۵ آوریل ۲۰۲۵