تومان نیوز:وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار خروج تسهیلات تکلیفی از سقف ترازنامه بانکها شد و گفت: خارج کردن میزان تسهیلات تکلیفی از سقف تعیین شده بانک مرکزی برای بانکها، مجال را برای تامین مالی فعالیت های بزرگ تولیدی باز میکند.
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews)، سید احسان خاندوزی در همایش مدیران ارشد بانک ملت گفت: اقتصاد ایران اگر میخواهد برای برون رفت از دام نرخ رشد اقتصادی پایین و سرمایهگذاری پایین که حتی در سالهای گذشته منفی هم بوده عزم جدی نشان دهد، بدون سازماندهی تحول گرایانه در عرصه شبکه بانکی این اتفاق نخواهد افتاد چرا که شبکه بانکی رکن اصلی نظام تامین مالی است.
وی افزود: برخی صاحبنظران به درستی مساله تمرکز بیش از اندازه تامین مالی بر دوش شبکه بانکی را مطرح میکنند، اما ساختار نظام تولید و کسب و کار و نهادهای تامین مالی ما در کشور بیش از همه ارکان متکی بر شبکه بانکی است و اگر بانکهای ما بانکهای ضعیفی باشند یا از رسالت تامین مالی دور افتاده باشند، اهداف رشد اقتصادی و سرمایهگذاری دچار وقفه خواهد شد.
وی متذکر شد: این تغییر نگاهی است که ما در کشور به آن نیاز داریم و از ابتدای دولت سیزدهم تلاش داریم به آن برسیم؛ نخست اینکه بانکها باید توانمند و قوی شوند و شاخصهای آنها به نحوی قوی شوند که بانک مجموعه مستحکم و توانمندی شود تا مردم بتوانند به آن اتکا کنند. بنابر این تلاش شد تا بانکهای دولتی از طریق افزایش سرمایه بانکها و امثالهم در سال ۱۴۰۱و ۱۴۰۲در هفت ماه نخست آن به این مهم دست یابند.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه باید خود بانکها را به عنوان ابزارهای تامین مالی نسبت به سایر امور اولویت دهیم، ادامه داد: مساله خارج کردن میزان تسهیلات تکلیفی به ویژه حوزه ازدواج و فرزندآوری از سقفی که بانک مرکزی برای بانکها در نظر گرفته است، میتواند یکی از این اقدامات باشد.
وی ادامه داد: باید از سرمایهگذاریهای قدیم به سمت سرمایهگذاریهای جدید حرکت کنیم و این باید سرعت بگیرد، حتی با لحاظ سقف رشد ترازنامه که بانک مرکزی در نظر گرفته است که در این خصوص میتوانیم از ظرفیتهایی مانند استفاده از ظرفیت ضمانتنامهها و غیره استفاده کنیم.
برچسب ها: ترازنامه بانکهاتسهیلات تکلیفیوام های تکلیفی