تومان نیوز: سوال اصلی در بازار ارز این است که آیا کانالشکنیهای قیمت دلار ادامه خواهد داشت یا کانال ۵۹ محل استراحت شاخص ارزی خواهد بود؟
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews)، بررسیهای بهعمل آمده از روند معاملات اسکناس دلار در سال گذشته نشان میدهد که برخلاف کانالهای ۶۰ و ۶۱ هزار تومانی، کانال ۵۹ حمایت محکمتری بهنظر میرسد.
مدت زمان حضور نرخ دلار در این کانال در اسفند سال گذشته سبب شده برخی فعالان بازار از احتمال استراحت دلار در این بازه سخن به میان بیاورند.
اما در صورتی که حمایت ۵۹ نیز از دست برود سطوح قیمتی کانال ۵۷ میتواند مقصد احتمالی نرخ اسکناس آمریکایی باشد.
۲ نیروی کاهشی در بازار ارز
طبق گزارش ذنیای اقتصاد، تحلیلگران در توجیه روند کاهشی بازار ارز از ۲ نیروی مختلف سخن به میان میآورند. از نظر این افراد نخستین عامل افت نرخ ارز، بهبود سطح درآمدهای نفتی کشور است.
در هفتههای گذشته رسانههای داخلی و خارجی در اخبار گوناگون وضعیت درآمدهای ارزی ناشی از فروش نفت کشور را مساعد اعلام کردند.
بالطبع با افزایش سطح درآمدهای ارزی، قدرت بانک مرکزی در بازارسازی نیز افزایش مییابد و این نهاد میتواند نقطه تعادل نرخ ارز را به طرف دلخواه خود حرکت دهد.
در همین راستا روز گذشته کامبیز میرکریمی از اعضای اتاق بازرگانی کشور گفت: «درآمدهای ناشی از صادرات نفت افزایش داشته بهطوری که کشور نه تنها بدهی ارزی ندارد، بلکه با مازاد ارز مواجه است.»
او همچنین در ادامه اشاره کرد: «رشد موقت قیمت دلار به علت نگرانی مردم از افزایش انتظارات تورمی رخ داده بود.»
در سوی دیگر به عقیده تحلیلگران یک نیروی کاهشی سیاسی نیز در بازار وجود دارد. چند روزی است که کلیدواژههای مذاکراتی مجددا در حال انتشار است.
بهنظر میرسد بازار نیز با مثبت شمردن این اخبار واکنشی کاهشی به آنها داده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در روزهای گذشته در رابطه با تداوم داشتن مذاکرات رفع تحریم با غرب گفت: «گفتوگوهای دیپلماتیک ما با طرف آمریکایی از طریق واسطهها در چارچوب مذاکرات رفع تحریمها صورت میگیرد.
تا این مرحله هم این گفتوگوها از طریق واسطهها برقرار است. ایران همانطور که اعلام کرده ملتزم به رویکرد سیاسی و مذاکره برای تحقق حقوق ملت ایران در رفع تحریمهای ظالمانه در چارچوب خطوط قرمز است و مادامی که این رویکرد منافع ملت را تامین کند در این چارچوب عمل خواهیم کرد.»
کارشناسان این حوزه معتقدند که بازار هنوز نسبت به سیگنالهای مذاکراتی واکنشپذیر است در نتیجه درصورت انتشار حجم بیشتری از اخبار مشابه احتمال شدت گرفتن روند کاهشی نرخ ارز وجود دارد.